Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

De kunst van het loslaten van je werk, VJ18/1

24 Februari @ 09:00 - 16:00

Heel wat mensen hebben moeite om het werk los te laten. Zo blijven we ’s avonds vaak verder nadenken over allerlei dingen op het werk. We blijven zoeken naar oplossingen voor allerlei  problemen maar soms neemt het vormen aan van vervelend piekeren, blijven malen en in  kringetjes draaien. Op andere momenten is het moeilijk om emotionele en lichamelijke rust te vinden. Emoties ten gevolge van de werksituatie blijven ‘plakken’ en je neemt ze mee naar huis. Of je ervaart dat het moeilijk is om thuis niet aan het werk te gaan. Nog snel wat e-mails  beantwoorden, nog een rapport schrijven of een telefoontje doen, werken tijdens je verlof,  constant ‘online’ blijven, ….

Wanneer dit af en toe gebeurt, hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn. Op een bepaald  moment kan het ons echter last gaan bezorgen, we blijven als het ware bezig.

‘Laat het los’, krijg je dan als advies. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. En, wat houdt dat dan eigenlijk in? Hoe doe je dat dan?Tijdens deze training gaan we in op 3 vormen van loslaten nl. gedragsmatig loslaten, emotioneel loslaten en mentaal loslaten. We kijken ook naar de onderlinge beïnvloeding tussen deze 3  vormen. We gaan verder na in welke mate de tijd “na” het werk een spiegel is van hoe we de tijd “tijdens” het werk doorbrengen. Vervolgens gaan we aan de slag met technieken om hier ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. De aanknopingspunten naar aanpak zijn gebaseerd op principes uit de cognitieve gedragstherapie, positieve psychologie, mindfulness en inzichten uit de neurobiologie. Deze worden vertaald naar praktisch bruikbare tools en oefeningen in de vorm van een werkboek

  • 24/02/2018: 09:00 – 16:00
  • 03/03/2018: 09:00 – 16:00

Details

Date:
24 Februari
Time:
09:00 - 16:00
Event Category:
Website:
http://www.cm.be/agenda/activity-page.jsp?activityId=tcm%3A395-193152&

Organizer

CM Waas en Dender
Website:
www.cm.be

Venue

CM Waas en Dender
De Castrodreef 2
Sint-Niklaas, 9200 Belgium